DRAGAN VIDENOV IZABRAN ZA NOVOG PREDSEDNIKA „BSK-a“

Bujanovac - Već viđeno nekoliko godina unazad. Posle svake prvenstvene sezone, a pred početak nove, u bujanovačkom fudbalskom klubu „ BSK“ kao po nekakvom automatizmu saziva se vanredna skupština na kojoj dolazi do promene uprave, stručnog štaba, renoviranja tima... I ovoga puta ista priča.

foto: Života Matić

Sada već bivši predsednik kluba Božidar Anđelković pozvao je skupštinare, pročitao im samo izveštaj o radu u protekloj sezoni, jer je finansijski izostao (!?), sačekao „dobrovoljce“ koji će prihvatiti da preuzmu “vruć krompir“, a kada se to desilo, ne časeći ni časa otišao je glavom bez obzira što dalje od klupskih prostorija, dugova, nemaštine, neuspešnih i nezadovoljnih fudbalera.

A prošle godine u ovo vreme slavljen je kao spasilac, imao je petlju da uđe u klub verujući da ga može izvući iz agonije. Ispostavilo se, agonija je bila jača od njegove volje i donela mu je samo glavobolju. A „vruć krompir“ u liku novog predsednika kluba svesno je preuzeo Dragan Videnov, nekada zapaženi fudbaler BSK-a, koji je najveću podršku u donošenju takve odluke dobio od Nenada Mišića, pre dve godine čelnog čoveka kluba, koji je ovoga puta preuzeo funkciju tehničkog direktora.

Onu istu koju je ( pored sekretarske ) obavljao Tomislav Stojanović, čovek koji je u čitavu priču oko spašavanja BSK-a ušao prošlog leta zajedno sa Anđelkovićem. Poznat je po odluci koja je mnoge Bujanovčane pozitivno iznenadila – fudbalere kompletnog tima iz obližnjeg Levosoja preregistrovao je za BSK, kako se bujanovački klub ne bi ugasio, pritom svesno žrtvujući klub iz svog sela. Ali, taj njegov gest ostao je u potpunoj senci afere „žuti karton“, koja se vezuje za njegovo ime a nastala je nastupom fudbalera BSK-a sa parnim kartonima na utakmici koju je klub dobio, a kasnije zbog grubog Stojanovićevog ( i ne samo njegovog ) previda izgubio, plus bio kažnjen oduzimanjem još jednog boda, što jebilo presudno za njegov konačan plasman. A konačan plasman BSK-a na kraju prvenstva zone – Jug katastrofalan. Klub sa tradicijom dugoj 70 godina, a ova 2015. je godina velikog jubileja, ispao je iz zone. I sada slamku spasa traži u eventualnom, nagoveštenom odustajanju od takmičenja neke od ekipa. Nadaju se novizabrani članovi uprave kluba da će BSK i sledeće prvenstvo igrati kao zonaš jer, kako kaže novoizabrani predsednik Videnov – sve ostalo bi bilo vraćanje na početak. Sa velikim željama i nadom da će se ipak na „mala vrata“ provući u naredno prvenstvo u istom rangu takmičenja, 16 fudbalera kluba počeli su sa treninzima koje vodi novi-stari trener Petar Batinić.

Podeli