BUJANOVAČKI BSK OSTAJE ZONAŠ

Bujanovac – Ispao, ostao, ispao, ostao…, reči su koje su poslednjih mesec dana dominirale u razgovorima među ovdašnjim ljubiteljima „najvažnije sporedne stvari na svetu, a odnosile su se na Fudbalski klub BSK i njegovu dalju ne samo zonašku sudbinu. Ovih dana dileme i licitiranja oko daljeg statusa kluba su definitivno otklonjene – bujanovački BSK ostaje član Zone – Jug. Predejanski SFK Moravac zvanično je odustao od daljeg takmičenja tako da će bujanovački „romantičari“, koji su na kraju prošlog prvenstva bili među tri najslabije plasirane ekipe, time i zvanično ispali iz zone, spletom okolnosti, doslovce „provlačenjem kroz mala vrata“ ostati u istom rangu takmičenja koje počinje ovog vikenda. Gostovanje Moravi u Vladičinom Hanu biće odloženo za neku drugu priliku, a kako smo obavešteni od Dragana Videnova, novoizabranog predsednika BSK-a, „romantičari“ će premijerni meč odigrati nedelju dana kasnije na svom stadionu protiv leskovačke Sloge. Poštujući raspored utakmica i termin namenjen, sada već bivšem učesniku iz Predejana.

Vest da se BSK spasio „beton lige“, u koju su ga „preporučili“ rezultati na terenu, obradovala je ovdašnje istinske fudbalske zaljubljenike, svesne dojučerašnje opasnosti od potpunog gašenja kluba koji baš u ovoj godini obeležava veliki jubilej – sedam decenija postojanja i rada. – Srećni smo što smo izbegli najgori mogući scenario, u čijem pisanju smo, svesno ili nesvesno, svejedno i sami učestvovali. Hvala fudbalskim poslenicima u FS RIS-a, sportskim prijateljima i svima onima koji su nam pružili šansu, prepoznajući u nama prave vrednosti. Ostaje nam da sve to opravdamo. I pored velikih poteškoća, pre svih finansijskih, potrudićemo se da nikada više ne dođemo u ovakvu situaciju. BSK je, ma kako to sada zvučalo, bio i ostaće prepoznatljivo fudbalsko ime na „južnoj pruzi“, kaže Videnov. I dodaje da će sve poslove oko registracije fudbalera biti završene za nekoliko dana. Bujanovački „romantičari“ kreću u novi početak. Na stadionu BSK-a vri kao u košnici. Pod komandom trenera Petra Batinića 20 fudbalera vredno i naporno radi. – Kasnimo sa početkom priprema, ali ćemo sve nadoknaditi, ističe najiskusniji među njima Dalibor Ćuković, kapiten tima, koji je, kao i svi ostali u klubu čekao ishod BSK-ovog statusa. Sada više nema prepreka da svi zajedno krenu u novi početak…

U IGRAČKOM POGONU 22 FUDBALERA

Za najbolji sastav tima u predstojećoj sezoni konkurisaće: Dušan Stanković i Stefan Stamenković (golmani),Dalibor Ćuković, Igor Tasić, Nemanja Tasić, Miloš Tasić, Novica Stanković, Milan Pavlović, Aleksandar Stojković, Stevan Stojković, Nikola Mišić, Nikola Jovanović, Đorđe Svetozarević, Dalibor Milić, Vlada Zdravković, Mile Ristić, Miloš Đorđević, Nikola Petrović, i pojačanja: Stefan Ivanović ( Radnik Surdulica), Igor Cvetkov ( Moravac Predejane), Nenad Cvetkov ( Čelik Belo Polje) i Igor Stamenković ( Čelik Belo Polje).

Života Matić

Podeli