NOVI POČETAK BUJANOVAČKIH „ROMANTIČARA“

NA SLOGU SLOŽNO, ZA POVRATAK UGLEDA

Bujanovac – Povratak na „mala vrata“ u društvo zonaša, posle odustajanja predejanskog Moravca od daljeg takmičenja, u Bujanovcu se doživljava kao ponovno rađanje ovdašnjeg BSK-a. Jer, svaki drugi ishod gotovo sigurno bi značio i kraj kluba.

Srećom, to se nije desilo, sada „romantičari“ razmišljaju o lepšim stvarima, o novom početku. Naravno, proteklo vreme neizvesnosti potrošilo je gotovo čitav pripremni period, novi-stari trener Petar Batinić još uvek nije načisto na koje sve fudbalere može da računa za najbolji sastav.Odigrana je samo jedna kontrolna utakmicana osnovu koje se ne može stvoriti prava slika o trenutnoj spremnosti ekipe.

Zbog nastalih okolnosti odloženo je i prošlonedeljno BSK –ovo gostovanje Moravi u Vladičinom Hanu, u prvom prvenstvom kolu.Ipak, i pored svih poteškoća, optimizam je prisutan u redovima zonaša. – Najvažnije je što smo ostalo zonaši, što smo uspeli da zadržimo kostur ekipe. Vremenom će sve doći na svoje mesto, ističe trener Batinić i dodaje da je premijerni meč u novoj sezoni, u nedelju u Bujanovcu sa leskovačkom Slogom, više od prvenstvene utakmice. To je meč za povratak ugleda BSK-a, za novi početak, za samopouzdanje kompletne ekipe, celokupne ovdašnje fudbalske javnosti. Biće veoma teško, gosti imaju kvalitetan sastav, u Bujanovcu su često znali da nas iznenade. Ipak, na Slogu idemo složno, verujem da možemo osvojiti tri boda, optimista je Batinić. Njegov optimizam dele i novoizabrani čelnici kluba: predsednik Dragan Videnov Trća i sportski direktor Nenad Mišić. Ostaje da to na terenu potvrde fudbaleri koji se budu našli u timu „novog“ BSK-a.

Života Matić

Podeli