BSK – SLOGA (Leskovac) 0:1 (0:0)

Bujanovac – Stadion: BSK-a. Gledalaca: 250. Sudija: Dušan Miladinović (Niš) 8. Strelac: Tošić u 60. minutu. Crveni kartoni: Stevan Stojković (BSK), Bojat (Sloga). Žuti kartoni: Tošić i Bojat (Sloga).

BSK: D. Stanković 6, Milić 6,5, N. Stanković 6, Pavlović 6 (od 62. I. Tasić -), Ćuković 6, A. Stojković 6,5, M. Tasić 6, S. Stojković 6,5, Đorđević 6 (od 60. Petrović -), Ivanović 6, Mišić 6 ( od 75. Ristić -)

SLOGA: Janaćijević 6, Stojadinović 6, Kostić 6,5, Tošić 6, Nedeljković 6, Bojat 6, Stefanović 6,5, Cvetanović 7, Stošić 6 (od 83. Stefan N. Janković -), Jocić 6,5 (od 83. Stefan Z. Janković-), Jovanović 6 (od 89. Nikolić -)
Igrač utakmice: Cvetanović (Sloga)

U utakmici dva ravnopravna rivala pobedio je srećniji i spretniji tim. Ponovila se priča iz ranijih godina u kojoj, po Bujanovčane „kobni“ Leskovčani uvek nađu bravu za osvajanje tri boda. Igrali su domaćini prilično dobro u prvom poluvremenu, bili su ne samo ravnopravni, imali su i više od igre. Sastav koji je preskočio veći deo priprema i koji je „skockan“ doslovce pred sam start prvenstva, zaslužuje više nego prelaznu ocenu. Ipak, „romantičari“ nisu iskoristili svoje šanse, pali su u nastavku susreta, što su gosti, koje su sa klupe predvodili prekaljeni trenerski lisci Milun Pejić i Goran Radević, znali da kazne. Zaboravljeni Tošić bio je precizan sa 20 metara. Lopta je usput odskočila i prevarila solidnog Stankovića. Bio je to gol odluke. Najveću priliku da svom timu donese makar bod imao je Stevan Stojković. Izvanrednim prodorom uspeo je da se oslobodi kompletne odbrane gostiju i kada je trebalo da pogodi mrežu, šutirao je preko gola. Senku na vrlo kvalitetnu i fer utakmicu bacili su S. Stojković i Bojat. Domaći igrač je posle očiglednog faula iskusnog Bojata, izgubio živce, naseo je na provokaciju i ishod svega – direktne crvene kartone obojici pokazao je veoma autoritativni sudija Miladinović.

Podeli