BUJANOVAČKI „ROMANTIČARI“ U „ZONI SUMRAKA“

OBORILI JOŠ JEDAN NESLAVAN REKORD – PORAZ OD 0:11 NAJTEŽI U ISTORIJI KLUBA

Čak 11 puta na kolenima - Dušan Stanković, golman BSK-a

Bujanovac – Poraz BSK-a u Popovcu od zahuktalog i ni malo prijateljski raspoloženog domaćina, gotovo da nije nikoga iznenadio u bujanovačkoj sportskoj javnosti. Nekako se očekivao, imajući u vidu trenutno stanje u ovom klubu, koji već duže vremena balansirana samoj ivici ponora i potpunog potonuća.

Ali, doživeti poraz od 0:11, bez obzira na sve činjenice, više je nego neočekivana vest, zato je i potpuno šokantno delovala na iskrene ljubitelje fudbala i obožavaoce nekada prepoznatljivih i cenjenih „romantičara“. Ako se uzme u obzir da od regularnih 90 minuta trajanja utakmice, bar desetak otpadne na prekide, ispada da su bujanovački fudbaleri, ako se tako mogu nazvati većina od njih u ekipi, dozvolili da primaju golove svakih sedam minuta, odnosno koji sekund više od toga! Prosto za neverovati. Ali, realnost je tu – uistinu se to desilo. I šta sada? Najlakše je bombardovati napadima sve i svakoga u klubu. I proglasiti kraj, odnosno odustajanje od daljeg takmičenja, što bi bio uvod u gašenje kluba. Nema sumnje, neki bi se baš obradovali takvom „raspletu“, nije nikakva tajna da tako nešto i očekuju, ali bi takav ishod dugoročno naneo nesagledivo štetne posledice sa kojima bi se suočio grad, opština, pre svih srpsko stanovništvo koje ovde živi. Jer, ipak je FK BSK simbol njihovog sportskog bitisanja na ovim prostorima. Razlog njihovog radovanja i tugovanja. Punih sedam decenija. U ovoj godini jubileja ( 1945-2015) sadašnja generacija, iliti fudbaleri koji danas nose „plavo-beli“ dres, „uspeli“ su da obore još jedan neslavan rekord. Da dožive najteži poraz u istoriji kluba. Dva su već „oborena“. Prvi – posle šest odigranih kola nemaju ni jedan osvojeni bod. Drugi – napadači su postigli četiri, odbrana je primila 30 golova. Neverovatan i do sada nezabeležen gol količnik od -26.

Nema sumnje, FK BSK i ovdašnji fudbal je u potpunoj „zoni sumraka“. Hoće li iz nje izaći, makar „malo“, videće se već u sredu. U novoj utakmici sa Jablanicom iz Medveđe ( prekinuta pre deset dana zbog nevremena, posle odigranih 45 minuta ), domaći će pokušati da izađu iz agonije. Time i najave bolje dane, koje, pre svih očekuje agilni, kao pčelica vredan, ali suočen sa mnogobrojnim nedaćama očigledno nemoćni predsednik Dragan Videnov, koji je bio predstavnik ekipe na gostovanju u Popovcu. Mogao je, srećom, kao nekadašnjem fudbalskom sportsmenuto mu nije padalo na pamet, da spreči nezabeleženu bruku „romantičara“. Da inscenira povrede nekolicine fudbalera svog tima i izazove prekid utakmice!? To dovoljno govori o njemu i onoj lepšoj strani kluba…

Podeli