BSK – ROPOTOVO 2:3 (1:2)

Bujanovac - Gledalaca: 50. Sudija: Borivoje Stajić (Leskovac) 6. Strelci: Ćuković u 31 ( iz jedanaesterca ) i S.Stojković u 62. za BSK, Dimić u 29, Krstić u 40. i Milić u 46. minutu za Ropotovo. Crveni karton S.Stojković (BSK) U 83. minutu. Žuti kartoni: Ćuković, A.Stojković, S.Stojković i Stamenović (BSK), Arsić, Ristić, Todorović i Dimić (Ropotovo).

SAJAM KARTONA - Sudija Stajić pokazuje žuti karton A. Stojkoviću fudbaleru BSK-a

BSK: D.Stanković 5, Milić 5, N.Stanković 5 ( od 70. Ristić-), Stamenović 6, Ćuković 6,5, Pavlović 6,5, Dimitrijević 5, S.Stojković 6, Đorđević 5, A.Stojković 5,5 ( od 87 Svetozarević-), Ivanović 5.

ROPOTOVO: Petrović 6, Perić 6, Tomić 6 ( od 70 Popović-), Todorović 7, Arsić 6,5, Krstić 6, Dimić 6, Ristić 5,5, Stojanović 7, Milić 6, Aksić 6 ( od 87 Cerić-)

Igrač utakmice: Stefan Stojanović

I komšije iz susednog kosovskopomoravskog sela odneli su bodove iz Bujanovca. Kao i svi pre njih. Ali, ovoga puta Ropotovčani su se baš namučili, jer su naišli na izuzetno borbenog domaćina koji je bio silno motivisan da dođe do prvih bodova u prvenstvu. Makar to bio i samo jedan. Nisu uspeli u tome, a prema svemu viđenom mogli su. Nisu bili nadigrani, u najmanju ruku bili su ravnopravan rival. Ipak, da bi se došlo do bod(ov)a potrebno je još nešto pored vidno izražene želje. To je spremnost ekipe da odigra celu utakmicu. Fudbaleri koji nedeljama ne treniraju, videlo se, fizički nespremni ne mogu da pariraju protivnicima, odbrana olako prima golove, navalni igrači ih teško daju. Najteža je ipak „misija“ „sakupiti“ igrače za utakmicu. Tako i bilo i pre ove. A tek naći nekoga za klupu za rezervne fudbalere !?

Ropotovčani su pobedili golovima Dimića, A.Krstića i Dimića, interesantno sva trojica su u bliskoj prošlosti blistali u dresu „BSK-a“, čak nosili i kapitensku traku ovog kluba. Veliku pomoć oko postizanja golova imali su u povređenom i vrlo nesigurnom čuvaru mreže domaćih Stankoviću ( Dimić i Krstić), kome na dušu padaju prva dbva gola. Kada je Ćuković golom iz ispravno dosuđenog jedanaesterca u 31. minutu doneo izjednačenje, probudila se nada domaćih u povoljan ishod ovog meča. Kao i u 62. minutu kada je kapiten Stevan Stojković bombom sa preko 25 metara „pocepao“ mrežu iza leđa nemoćnog Petrovića. Ipak, prevelika očekivanja domaćih igrača i malobrojnih posmatrača (navijača odavno nema) nisu se ostvarila…

Života Matić

Podeli