Bodovi ostali u Novom Sadu

Stadion Borca - foto: wikipedia.org

NOVI SAD – Igralište Borca. Gledalaca: 150. Sudija: Dejan Ilić (Nova Pazova) 7. Strelci: Velimirov u 16, Tomač u 66. i Savanović u 77. za Borac, a Grković u 31. za Slogu. Žuti kartoni: Tešić, Grković (Sloga). Crveni karton: Tešić (Sloga).
BORAC: Ivić 7, Tomač 7,5, Simović 7,5, Kočiš7,5, Velimirov 8, Jerinić 7,5, Stojšić 8, Ris 7,5, Milanović 7 (Pecić -), Bičkej 7,5 (Kovačević -), Savanović 8.
SLOGA: Nešić 7, Babić 6,5, Gavrilović 6,5, Bojanić 6,5, Glumčević 6, Tešić 6, Bosanac 6 (Kalinić 6), Đorđević 6,5 (Pap -), Grković 7, Považan 7, Ribar 6,5.
Igrač utakmice: Savanović
Vodećem golu prethodila je idealna prilika Stojšića. Dubinskom loptom uposlio ga je Tomač, ali je za napadača domaćina nepremostiva prepreka bio mladi golman Đorđe Nešić, izbivši loptu u korner. Izveo je udarac sa ugla Stojšić, a Vanja Velimirov nadvisio čuvare i udarcem glavom pogodio ugao.
Preoštro je sudija Ilić, u 31. minutu, na ivici kaznenog prostora svirao prekršaj za goste. Kapiten Boris Považan je šutirao, kratko je loptu odbio Ivić, što je bilo dovoljno Grkoviću da kazni jedinu grešku odbrane domaćina.
Do poluvremena su iz povoljnih prilika Ris, Stojšić i Savanović šutirali preko prečke. Budimir Tešić neoprezno je startovao na najboljeg aktera Miloša Savanovića, dobio je drugu javnu opomenu, pa su se gosti do kraja meča žestoko branili sa desetoricom.
Nije im uspelo, razleteli su se momci trenera Nemanje Krtolice i bilo je samo pitanje trenutka kada će ponovo doći u vođstvo. Do tada najbolji akter u redovima gostiju Đorđe Nešić, slabo je procenio nabačenu loptu Tomača, bio je u duelu sa Savanovićem i lopta mu je preko ruke prešla i završila u mreži.
Da to ne bude konačan epilog potrudio se Miloš Savanović. Odlično je ispratio beg po levoj strani Nemanje Stojšića, a potom bio na mestu da sa nekoliko metara udarcem glavom zakuca loptu iza leđa nemoćnog Nešića.

Tabelu Novosadsko-sremske zone možete pogledati ovde.

Izvor: Sportski žurnal

Podeli