Dva kluba – nijedan tim

Fudbaleri FK Juhor - foto: sport.rs

Dva kluba Zone Zapad iz Rasinskog okruga, imenjaci obližnjih planina, Kopaonik iz Brusa i Juhor iz Obreža kao da je zemljotres u pauzi prvenstva dobro zaljuljao i nastavak prvenstva čekaju u velikim brigama. Da sve bude zanimljivije ovi klubovi su visoko plasirani na zonaškoj tabeli, Kopaonik je drugi i borio se za povratak u Srpsku ligu, a Juhor je na šestom mestu, ali timovi su im se rasuli, igrači otišli u druge klubove, zamene nisu nađene i kako sada stvari stoje u prolećnoj trci lako mogu doći u situaciju da se bore za opstanak.

Dragan Simić, direktor Kopaonika
Dragan Simić, direktor Kopaonika – foto: sport.rs

– Ostali smo bez igrača i sada pravimo tim od igrača iz naše fudbalske škole i momaka iz naše okoline. Verujem da ćemo uspeti da nekako stabilizujemo ekipu i uspešno nastavimo dalje takmičenje – kaže Dragan Simić, sportski direktor Kopaonika.

U najvećem pomoravskom selu Obrežu situacija je još teža. Juhor na čijim utakmicama se redovno okuplja po 500 gledalaca ostao je bez tima, ali i trenera, pa su i pripreme kasnije počele i radi se pod otežanim uslovima.

Slava Petrović, direktor Juhora, foto: sport.rs
Slava Petrović, direktor Juhora, foto: sport.rs

– Šta ćemo, finansijski virus je zahvatio i naš klub, mučimo se, pokušavamo da rešimo problem i nadamo se uspehu. Što se tiče fudbalera igraće oni, koji su ostali verni klubu, a razgovaramo i sa nekoliko trenera, doći će valjda neko – jada nam se Slava Petrović, sportski direktor Juhora.

IzvorSport.rs
Podeli