Pešić vraća sjaj Vlasini

NEKADAŠNjI GOLMAN ZVEZDE, DANAS PREDSEDNIK ZONAŠA IZ VLASOTINACA

Dejan Pešić, predsednik FK Vlasina - foto: sport.rs

Ostaje nam nada da će prvaka odlučivati sportski teren i igrački kvaliteti, a u tom segmentu smo najbolji, kaže Dejan

Ni malo lakog i jednostavnog posla, sredinom decembra prošle godine prihvatio se Dejan Pešić, koji je početkom devedesetih važio za jednog od najperspektivnijih mladih golmana Evrope. Došao je na čelu posrnule Vlasine, koja je pre toga godinama bila fudbalski gigant juga Srbije, da je vrati u društvu klubova gde joj mesto i pripada. Kao čuvar mreže imao je sjajnu karijeru u dresu mlade reprezentacije Jugoslavije, a biće upamćen i kao čuvar šampionske Crvene zvezde, a potom niškog Radničkog.

Sada se Pešić nalazi na funkciji predsednika Vlasine, ni malo lakog i jednostavnog posla, pogotovo u vreme nemaštine, koje prosto urušavaju fudbal.

– Nisam ni u snu očekivao da Vlasina ima toliko problema, koji su prosto urnisali klub. Nedomaćinski se poslovalo, tako da je klub u ozbiljnim problemima gotovo u svim segmentima. Igračima i trenerima nisu se redovno izmirivala dugovanja, potraživanja prema pojedinim pravnim licima, takođe. Niko živ ne zna kome se sve duguje i koliko. Tužbe od pojedinih igrača i trenera postala su uobičajna svakodnevica, jednostavno rečeno, problema finansijske prirode je do guše – žali nam se prvi čovek ,,rosuljaca” Dejan Pešić.

Šta ste sve preduzeli u prethodna dva meseca?

Odmah po dolasku u klub imao sam sastanak sa igračima i predočio im činjenično stanje u klubu. Oni su iskazali visok stepen razumevanja i tako smo sačinili tromesečni reprogram isplate dugovanja prema igračima. Odrekli su se skoro polovine potraživanja, a klub, uz pomoć lokalne samouprave, u potpunosti je ispoštovao sklopljen sporazum. I sad su izmirena sva njihova potraživanja iz perioda ranijih rukovodstva kluba.


NIKOLIĆ ZA KORMILOM

Redove vlasotinačkog zonaša niko nije napustio. Ali, zato vratili su se bivši trener i neki igrači.
– Na ,,Rosulji“ je ponovo trener Dragan Nikolić, sigurno jedan od najboljih trenera na jugu Srbije. U klubu je ponovo i golman Velimir Zdravković, a u svoje jato vratili su se i Marko Ilić iz leskovačke Sloge i Vladica Đorđević Budućnost Popovac. Tu je i Nikola Dimitrijević iz obližnjeg Zloćudova – otkrio je Pešić.


 

Planovi Vlasine?

Vlasina mora uvek da stremi ka najvišim ciljevima. U prolećni deo prvenstva, koji je po pravilu, pun baruta i neizvesnosti, startujemo sa deobe čelne pozicije. Imamo veoma kvalitetan igrački potencijal, koji je spreman i kadar da u sportskoj borbi stigne do šampionske titule u Zoni Jug. Ostaje nam nada da će prvaka odlučivati sportski teren i igrački kvaliteti naše ekipe, a u tom segmentu siguran sam da smo najbolji – optimista je Dejan Pešić, predsednik Vlasine, zonaša iz Vlasotinaca.

IzvorSport.rs
Podeli