BSK – MORAVA ( Vladičin Han ) 3:2 ( 0:0)

Miloš Z. Tasić, foto: Života Matić

Bujanovac- Gledalaca: 120. Sudija: Dalibor Zlatković ( Vranje ) 8. Strelci: N.Stanković u 51, i M.Ž. Tasić u 53 ( iz jedanaesterca ) i 86. za BSK, Stajić u 50. i 88. minutu ( iz jedanaesterca ) za Moravu. Crveni karton: Ž.Mladenović ( drugi žuti – Morava ). Žuti kartoni: Pavlović ( BSK ), Stanković i Đ.Mladenović ( Morava ).

BSK:Ristić 7,5, Živković 7,5, Ćuković 8, Kostić 8, Stamenković 7,5, Pavlović 7,5, S.Stojković 7 ( od 85. Kostadinović-), A.Stojković 7 ( od 67. Đorđević-), Stanković 7,5 ( od 64. I Stefanović -), M.Ž.Tasić 8, D.Tasić 7,5

MORAVA: Vidosavljević 7, Ž.Mladenović 7, Pešić 7, Đ.Mladenović 6,5, Stojilković 7, Tasić 7, Stajić 7,5, Stanković 7 8 od 83. Cvetković-), Demić 6,5 ( od 56. Petrović 6,5), Arsić 6,5, Veličković 7.

Igrač utakmice: Miloš Ž.Tasić

Desilo se i to : posle 15 odigranih utakmica u jesenjem delu prvenstva, bez i jednog upisanog boda, bujanovački BSK je pobedio i stigao do sva tri! I to na prolećnoj premijeri, pred svojim navijačima kojih je bilo više nego na svim jesenjim utakmicama zajedno! I nisu zažalili što su, uprkos najavljenoj kiši došli da posmatraju jedan „nov“ BSK, u liku iskusnih majstora fudbala, od kojih je većina ponovo skinula sa klina kopačke. Opravdano. Na terenu su se borili kao da su na početku karijere. Kiša, srećom nije padala, padali su golovi. Kao na traci. Protivnik – izuzetno motivisana Morava iz komšijskog Vladičinog Hana, koja je od samog starta stavila do znanja da je došla u Bujanovac po tri boda. Posle sadržajnog prvog poluvremena u kome su po jednu šansu imali i domaći i gosti, u nastavku je viđen i borben i efikasan fudbal. Gosti su poveli izvanrednim golom lucidnog Stajića u 50, a nepun minut kasnije Stanković je, takođe lepim golom izjednačio. Potpuni preokret najavio je M.Ž.Tasić, posle dva minuta. Em su napravili penal nad njim, em je gostujući fudbaler Ž.Mladenović dobio drugi žuti i crveni karton, čime su gosti ostali sa desetoricom, em je Tasić toliko bio skoncentrisan da lično izvede najstrožu kaznu. Poslao je loptu u jedan, nemoćnog Vidosavljevića u drugi ugao gola. I sebe preporučio za prvog aktera ovog veoma kvalitetnog susreta. A sve „pečatirao“ svojim drugim, a BSK-ovim trećim golom u 86. minutu, kada je posle idealnog centaršuta kapitena Ćukovića zakucao loptu u mrežu nemoćnog Vidosavljevića. Gosti su smanjili iz, takođe opravdano dosuđenog jedanaesterca u 86. minutu. Siguran je bio Stajić.

Podeli