REMBAS POBEDOM OTVORIO PROLEĆNU SEZONU

Foto: Tuttocampo

Sjajan start proleća i pobeda nad Slogom iz Ćićevca, peta u ovom prvenstvu, ulila je dodatno samopouzdanje u redove Rembasa. Zonaš iz Resavice, malog rudarskog mesta nedaleko od Despotovca, u ovom prvenstvu se bori za opstanak, svaki bod je izuzetno bitan, posebno protiv direktnih konkurenata poput tima iz Ćićevca.
Odličnu partiju pružio je Danijel Jović (33), iskusno desno krilo, strelac dva gola, ali protiv sloge nije bilo slabe tačke u timu trenera Rodnija Lipovšeka.
– Imali smo sreću da zadržimo ekipu od prošle jeseni, što nam daje nadu da možemo do opstanka u zoni. Teška je materijalna situacija, od ove godine Rembas ne pomaže klub, samo lokalna samouprava, ali optimizam ne jenjava – kaže sekretar zonaša iz Resavice Jovan Miletić.
Od pre nekoliko sezona, mlađa generacija je preuzela brigu nad fudbalskim klubom u Resavici. Predsednik je Nebojša Milenković (42), potpredsednik Dalibor Radosavljević (33), a Jovan Miletić (23) sekretar, ujedno i igrač. Tu je ekonom Radovan Marković, a i Lipovšek (43), trener sa B licencom, nekadašnji je igrač Rembasa.
– Svi igrači i uprava vezani su za Rembas i Resavicu, to su sve deca iz našeg kraja – kaže Miletić. – Dobro smo krenuli, posebno iskusni Jović. Od njega, ali i od krila Filipa Kneževića (25) i štopera Igora Đorđevića (19) najviše se očekuje. Mislim da će obeležiti ovu sezonu.
Za vikend rudari gostuju u Paraćinu, prvoplasiranom Jedinstvu.
– Nadamo se da možemo da napravimo iznenađenje i ostanemo neporaženi, iako su Paraćinci po svim parametrima prerasli ovaj rang. Bod bi nam puno značio, ne krijemo to – poručuje Jovan Miletić, mladi sekretar i igrač Rembasa.

IzvorSportski žurnal
Podeli