ŠARBANOVAC SA PUKOVCEM BEZ GOLOVA

Šarbanovac igra prvenstvo za pamćenje. Novajlija među zonašima na “Istoku”, zauzima četvrto mesto posle 16 kola, a prethodnog vikenda, odigrali su bez golova u derbiju sa vodećim Pukovcem.
Tim koji sa klupe predvodi Rasim Emini (31), ima za čim da žali. Golman Pukovca Aleksandar Stošić odbranio je penal Nikoli Duciću, kao i nekoliko dobrih prilika napadača Šarbanovca, dok domaći nisu uspeli da iskoriste ni brojčanu prednost u poslednjih 20 minuta posle isključenja Stefanovića.
– Nismo iskoristili naše šanse. Šteta, ovo je bila lepa prilika da savladamo lidera, ali Stošić je maestralno čuvao mrežu – hvali trener Šarbanovca protivničkog golmana. -Bez obzira na rezultat, pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim timovima zone, što hrabri pred nastavak prvenstva.
U prelaznom roku, Šarbanovac se dobro pojačao. Iz Bora su stigli Stanković, Mitrović, iz Đerdapa Saša Jovanović, Nemanja Jovanović iz kablova, Mladen Pivljanin iz Rtnja i Dejan Božić iz borskog Rudara.
– Reč je o iskusnim igračima koji mogu da donesu prevagu u ovoj konkurenciji. Cilj je da se ove godine uz pomoć lokalne samouprave, stabilizujemo kao zonaši, ali već naredne sezone možemo da razmišljamo i o višem rangu.
Kada je Boban Kostić, predsednik kluba, krenuo u sklapanje tima za zonu, najveću pomoć imao je upravo od Eminija. Nekadašnji igrač Bora i Rudara, počeo je da se bavi trenerskim poslom sa mlađim kategorijama “rudara”, a debi na klupi prvog tima imao je u Šarbanovcu. Već u prvoj sezoni, pokazao je da se u budućnosti mora ozbiljno računati na njega.
– Imao sam mnogo toga da naučim od mojih trenera Milutinovića, Ivanova, Šorbana, Stojanovskog i Makulovića. Sve to sam pretočio u rad sa timom u Šarbanovcu i mislim da, ukoliko ostanemo na okupu, imamo potencijal za viši rang – kaže Rasim Emini, mladi trener iz Bora.

IzvorSportski žurnal
Podeli