ZONA “JUG”: BSK – MLADOST (M) 1:2 (0:0)

Moglo je i bolje - Goran Ristić, golman BSK-a, foto: Života Matić

Bujanovac – Gledalaca: 100. Sudija: Stefan Ćirić ( Pirot ) 5. Strelci: Pavlović u 59. za BSK, Kocić u 60. i Stojanović u 87. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Ćuković, N.Stojković, D.Tasić ( BSK), N.Veljković, Belir Lazarević ( Mladost ).

BSK: Ristić 6, Pavlović 7, Ćuković 6,5, Kostić 6,5, Živković 7, M.Đorđević 6,5, N.Stojković 6, ( od 82 Kostadinović-), Stefanović 6, M.Đorđević 6, M.Tasić 6, D.Tasić 6,5.

MLADOST: Živković 6, Veljković 6, Kostić 6,5, Anđelković 7, Petrović 7, Marković 6,5, Spasić 6 ( od 90 T.Radovanović-), Stojković 6,5 ( od 80. Miljković -), Lazarević 6, Kocić 7 ( od 85 Stojanović-), Belir 6.

Igrač utakmice: Marko Kocić ( Mladost )

Kada visoko plasiranim ekipama treba pomoć u liku glavnog sudije Ćirića iz Pirota, kada igraju protiv BSK-a,   onda tu nešto nije u redu.  Postaje već nejasno zašto je gorepomenuti toliko „važan“ kada igra „fenjeraš“, pa ga delegiraju  da u pet proteklih prolećnih kola, tri puta „gasi fenjeraša“. Protiv prvoplasirane Vlasine, danas protiv Mladosti, u Leskovcu protiv Sloge. Na svim tim utakmicama on je bio delilac (ne) pravde.  U leskovcu je BSK osvojio bod, Ćirić je „zaboravio“ da svira penal za Bujanovčane. Na utakmici protiv Vlasine donosio je „čudne“ odluke, sve dok gosti nisu stigli do nedostižnog vođstva ( 0:2 ), onda se „primirio“… BSK je izgubio bodove protiv Mladosti u samom finišu susreta. Zahvaljujući spletu nesrećnih okolnosti i nespretnošću odbrane primio je dva gola, umesto da postigne na drugoj strani najmanje još tri. I nije sudija Ćirić kriv zbog toga. Nije on davao golove. Ali je isključivi krivac što je jednu mirnu utakmicu ( do 30. minuta) pretvorio u fudbalski rat. Nije dosudio nekoliko očiglednih prekršaja u korist domaćina, gostujućim fudbalerima je gledao kroz prste. Vrhunac – nedosuđeni jedanaesterac za domaćina, nepun minut pošto su gosti izjednačili. Kapiten Ćuković je grubo srušen s leđa, penal kao suza, ali ne i za očigledno „unapred pripremljenog“ sudiju Ćirića, koji je sve činio da pomogne gostima, a rasplače domaćina koji je igrao za čast.  Zašto? To niko na tribinama stadiona u Bujanovcu nije mogao da odgonetne. Ne mogu Medoševčani da budu prvi, iako su se posle utakmice radovali kao da to već jesu, BSK ne može izbeći ispadanje. Misija spasavanja je nemoguća. Zbog toga i čestitke fudbalerima domaćih na borbenosti, gostima na pobedi, koju prema svemu viđenom nisu zaslužili. Ali, tako nije mislio najslabiji akter Ćirić. Iako Piroćanac nije bio škrt prema gostima. A i bolji ne mora da pobedi…

Života Matić

Podeli