BSK: NAPUŠTAMO CIRKUS

Nenad Mišić - Izlazimo iz cirkusa, foto: Ž. Matić

Bujanovac –  Kap je prelila čašu. Očigledno, nju je „prosuo“  svojim deljenjem nepravde na prošlonedeljnoj utakmici protiv medoševačke Mladosti glavni sudija Stefan Ćirić iz Pirota, čovek koji je u pet prolećnih kola tri puta „gasio fenjeraša“ iz Bujanovca. I po svemu sudeći, uspeo je da ga potpuno ugasi.

Nenad Mišić, direktor BSK-a, poznat široj  javnosti i kao najstariji aktivni fudbaler na ovim našim fudbalskim prostorima, ima samo jednu želju – da  obavesti javnost da BSK napušta takmičenje u Zoni jug, jer, kako kaže –  iluzorno je takmičiti se više. Sa primerkom „Žurnala“ u ruci od  pre desetak dana ( 3. april 2016. ) podseća nas na objavljeni  intervju Dragiše Binića, u kome nekadašnji poznati Zvezdin fudbaler, danas prvi čovek FS Rasinskog okruga diže glas protiv izborne cirkusijade na prostorima istočnog regiona. Mišić nam čita deo koji se odnosi na situaciju u Zoni Jug, a koju Binić ovako opisuje:

„Oko sudija i delegata „stara“ se samo jedan čovek – Predrag Cvetković iz Lebana!? I nikom ništa. Naravno sve pod pokroviteljstvom predsednika Gorana Milenkovića. Takmičarca Miodraga Grčića niko ništa ne pita…“ E, to je to, kaže Mišić.  „Ubo je Binić u metu“!  Danas smo žrtva mi, sutra ko zna ko.

Šta to konkretno  znači ? – Znači da napuštamo takmičenje, da danas ( sreda ) ne idemo u Medveđu, na noge Jablanici , da nije razlog taj što smo poslednji pa „bežimo“ od odgovornosti.  Ne, i sa nula bodova na kraju jeseni nismo pobegli, nismo se izvlačili, naprotiv. Došli su prijatelji iz Vranja, iskusni fudbaleri, hteli smo da ovog proleća budemo ekipa dostojna renomea BSK-a. Ali, neko je hteo da se poigra sa nama. Kao, mi smo za potkusurivanje. Da nas svuda i na svakom mestu nipodaštavaju. Sa imenima kao što su iskusni i dobro poznati: Goran Ristić, Marjan Đorđević, Slađan Živković, Miloš Kostić, Miloš Tasić,  Vladan Stamenković, Davor Tasić, Dalibor Ćuković… niko ne sme i ne može da se igra. Pogotovu ne tamo nekakav „izvršilac tuđih radova“ Ćirić. Kome li smo to toliko zasmetali!?  A hteli smo samo korektno i časno da odigramo do kraja, potpuno svesni da je  naša misija opstanka postala nemoguća. Ali, neko nas sprečava u tome. Zašto?  Zašto nas sprečavaju  da učestvujemo !? Nikome nećemo ostati dužni, vratićemo svima, poručuje na kraju Mišić rečima koje se mogu protumačiti na više načina.  – Ne, nema dvosmislenosti,  konkretan je Mišić – BSK definitivno odustaje i izlazi iz cirkusa….

Života Matić

Podeli