Indeks – Sloga 2:2 (1:1)

Stanković (Indeks) nije uspeo da savlada Tojagića (Sloga) - foto: D. Ivanić, izvor: dnevnik.rs

NOVI SAD – Đačko igralište, gledalaca: 100. Sudija: Olah (Titel). Strelci: Klaić u 13. i 75. za Indeks, a Simeunović u 45. i Grković u 51. minutu za Slogu. Žuti kartoni: Starovlah, Apić, Božić (Indeks). Crveni karton: Božić (Indeks).

INDEKS: Sekicki 6, Starovlah 7, Barać 7, Apić 6, (Kosec)-, Samardžić 7, Božić 6, Koruga (Stanković 6, Ribar) Mrđenović 7 , Vukadinović 7, Zlatković 7, Klaić 8.

SLOGA: Tojagić 7, Džibrić 6,, Matić 7, Cvijić 8, Glumčević 7, (Kalinić)  6,Raičević 7, Halilović 7, Smiljanić 7, (Teofilović ) -, Simeunović 7, Považan 7 , (Bojanić), Grković 8.

U utakmici sa puno šansi i rezultatskog preokreta rivali su podelili plen na ravne časti. „Studenti„ su bolje otvorili meč i već u 13. minutu poveli. Prodor Starovlaha i centaršut  propustio je  Vukadinović ,ali ne i Klaić koji je pogodio suprotni ugao. Da  napadač domaćih Klaić nije bio sebičan nekoliko minuta kasnije mogli su povećati rezultat, nakon prodora po desnoj strani umesto da povratnom loptom uposli slobodnog Mrđenovića pokušao je da lobuje Tojagića i lopta je završila u gol autu.

Spasao je golman Erdevičana mrežu pravovremenim istča- vanjem onemogućivši Stankovića da ga savlada. Kada se činilo da će  Indeks na odmor otići golom prednosti u nadoknadi vremena posle oštrog udarca Cvijića iz prekida Sekicki je kratko odbio  loptu na koju je natrčao Simeunović  i izjkednačio rezultat.

U nastavku je bila dovoljna mala nepažnost da lukavi Aleksandar Grković prihvati loptu i topovskim udarcem pogodi mrežu. Blizu nove promene rezultata bio je Považan, ali je  Sekicki bio na pravom mestu. Kada je Božić zaradio drugi žuti odnosno crveni karton činilo se da će gosti odneti ceo plen. Tako nisu mislili „studenti“, krenuli su na sve ili ništa. U 75 minutu Vukadinovića je u kaznenom prostoru na nedozvoljen način zaustavio Kalinić , a siguran sa bele tačke bio je Klaić. 

Izvordnevnik.rs
Podeli