Poginula dvojica sudija

Teška saobraćajna nesreća u Kamenovu odnela dva života, Braničevo zavijeno u crno.

foto: M. Životić, izvor: Sportski žurnal

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Petrovac – Požarevac, u selu Kamenovu, smrtno su stradali Ivan Stanisavljević, republički, i Mihajlo Jović, sudija okružne lige.

Teže je povređen Stefan Jović, a lakše Ivan Ivanović, obojica republički arbitri. Nesreća se dogodila na izlasku iz Kamenova, kada je automobil Pežo sleteo s puta i udario u drvo, a tom prilikom dvojica putnika su  poginula.

Nesreći je, kako se saznaje, prethodila proslava u organizaciji nastradalog Mihajla Jovića, povodom posla koji je dobio na kruzeru u Crnoj Gori. Proslavili su u selu Rašancu, da bi u stravičnom sudaru život izgubili vozač Mihajlo Jović i Ivan Stanisavljević koji se u trenutku nesreće nalazio  iza njega.

Teže povređeni Stefan Jović prebačen je u požarevačku bolnicu i saznaje se da je van živitne opasnosti, dok  je Ivan Ivanović prebačen u bolnicu u Petrovcu na Mlavi.

– Pred ovim sudijama bile su lepe karijere. Ivan Stanisavljević je bio jedan od najperspektivnijih i najboljih na listi zone „Dunav”, plenio je na terenu, ali i van njega – istakao je Marjan Janković, predsednik SSOS OFS Petrovca na Mlavi. – Sudijska organizacija izgubila je sjajne momke, a očekivao sam da ga na mestu saveznog sudije zameni nastradali Ivan Stanisavljević.

Pre osam godina Ivan Stanisavljević i Mihajlo Jović počeli su sudijske karijere. Jović, kao jedan od najtalentovanijih pionira, prošao je školu Sloge, da bi, posle Rudara iz Kostolca i Trgovačkog, doživeo težu povredu, pa se umesto lopte okrenuo suđenju.

Ivan Stanisavljević je kao sudija Opštinske lige Petrovac pokazao sve kvalitete, a preko liste MFL „Mlava” stigao je do Braničevske okružne lige i ušao u krug najkvalitetnijih sudija zone „Dunav”, svrstan u drugu grupu (republički sudija). Pred obojicom su bile sjajne karijere, ali isprečila se tragična sudbina.

 

IzvorSportski žurnal
Podeli