Mažić: Čast mi je što sudim zonsku ligu

"Nije važno koju utakmicu sudim. Fudbalska pravila su ista za sve i nebitno je koji se timovi nalaze na terenu", izjavio najbolji srpski sudija pred vođenje meča Zonske lige Beograd.

Milorad Mažić - izvor: Mondo

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić nakon meča Barselona – Mančester siti u Ligi šampiona, u subotu će suditi duel četvrtog ranga domaćeg takmičenja.

Mažić će sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem deliti pravdu na duelu u Surčinu Jedinstvo – Borac Ostružnica u Zonskoj ligi Beograd.

Iako je mnoge iznenadila ta informacija, on kaže da će mu biti čast.

“Biće to prilika da evociramo uspomene na neke prošle dane kada smo bili mlađi i uvek sudili takve mečeve. Znate, da sad nekom mlađem kolegi dodele takav meč, moguće je da bi se bunio i možda bi shvatio kao uvredu da da sudi utakmicu koja nije najvišeg ranga. Međutim, ja ne rezonujem tako. Zapravo, i sada nekad u pripremnom periodu sudim mečeve trećeligaša i nemam nikakav problem sa tim”, dodao je najbolji srpski arbitar.

On kaže da će biti zadovoljan ako neko dođe u Surčin u subotu baš zbog sudija.

“Drago mi je što neko misli da ću ja da doprinesem popularizaciji fudbala u nižim ligama. Biće mi drago ako zbog mene i jedan čovek dođe na meč u Surčinu. Uostalom, možda dođe i više publike nego na neki superligaški duel”, naveo je Milorad Mažić, pošto je komesar za takmičenje zonaša Marko Osmajlić izjavio da je angažovanje iskusnog internacionalnog arbitra iz Vrbasa veliki korak u popularizaciji nižih liga.

IzvorMondo
Podeli