TEŽAK INCIDENT U ČURUGU: Pištoljem kucali sudijama na prozor!

Nemile scene pre, za vreme, i posle utakmice Vojvođanske lige „Jug“ u Čurugu.

Izvor: Sportski žurnal

Kako tvrde gosti iz Vojke, dočekani su „na nož”, u poluvremenu je vađen i pištolj, a na kraju je njihovog igrača Nemanju Antunova, u stilu Urugvajca Suareza, ugrizao za vrat prvotimac domaćina!

Sve to uneo je u zapisnik delegat Vladan Aleksić iz Bosuta.

– Čim sam došao na stadion, sačekalo me nekoliko kratko ošišanih momaka, koji su mi rekli da, ako pobedimo, neću živ izaći – u dahu priča Živko Ćurčin, predstavnik Sremca na utakmici u Čurugu. – Prijavio sam incident delegatu, a on mi je rekao da su i njega dočekali sa pretnjom, misleći da sam ja u pitanju! Na poluvremenu, u ulazu u zgradu, udario me je Miloš Radanović, „osmica” Hajduka. Pretio mi je i porodici. Nepoznato lice je prišlo na poluvremenu prozoru prostorije sa sudijama i uperio pištolj u pravcu njih. Čuo sam da je uhapšen, a meč se nije nastavio gotovo 25 minuta. Sudije nisu htele da izađu na teren dok nije došla interventna jedinica policije iz Novog Sada. Na kraju, Miloš Radanović je ugrizao za vrat našeg Nemanju Antunova, koji će izvaditi lekarsko uverenje povodom incidenta.

Do eskalacije incidenta, ipak, nije došlo, a za to je, kako kaže Ćurčin, najzaslužniji predstavnik domaćina:

– Hvala Dušanu Barbuloviću, sprečio je teži incident. Imam 60 godina, dugo sam u fudbalu, kao igrač i sportski randik, ali ovo još nisam doživeo – kaže Živko Ćurčin, član uprave Sremca iz Vojke.

U zapisniku, delegat Aleksić je, između ostalog, naveo:

– Sudijska trojka je dobro vodila tešku utakmicu. Na poluvremenu, došlo je do incidenta. Do sudijske svlačionice sa spoljne strane, došla su lica od kojih je jedan izvadio pištolj i kuckao u prozor, a drugom rukom pokazivao na njega. Nismo videli identitet lica, pošto je prozor zatamnjen. U poluvremenu, u pri ulasku u zgradu, gostujući predstavnik Živko Ćurčin žalio se na igrača domaćina broj osam, Miloša Radanovića da ga je udario u predelu grudi.

Meč je završen rezultatom 2:2.

IzvorSportski žurnal
Podeli