Radnički pet puta u metu

Fudbaleri Radničkog ubedljivo su savladali (5:0) Slaviu iz Kovačice u trinaestom kolu Vojvođanskog Istoka, prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobede i “parkirali” se u sredinu tabele (osmo mesto – 19 bodova).

Izvor: fkradnickikovin.com/

Glavni sudija: Marjan Bogićević (Zrenjanin), pomoćnici: Uroš Šuljagić (B.Karlovac) i Bojan Milivojev (Alibunar)
Strelci:Forgić, Kostić (2), Simić i Vasiljević.
RADNIČKI: Alavanja, Simjonović, Biculjević, Živić, Rađenović, Đurđević, Majstorović, Simić, Forgić, Petrić i Kostić. Klupa:Radenković, Pavlović, Vasiljević, Vulićević, Domokoš i Popovski. Trener:Todorović
SLAVIA:Trbojević,Jonaš, Đuriš, Mitić, Malinović, Čolak, Ćirić, Stanojković, Žarkov, Toma, Gigović. Klupa:Kraljik, Valvez, Čižik, Garai. Trener:Mršulov

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imali su gosti. Posle nesporazuma Živića i golmana Alavanje (prvi dodao loptu nogom, drugi je uhvatio rukama), glavni arbitar Bogićević je dosudio indirekt na nekih 10-ak metara, ali je dobro postavljeni “živi zid” našeg tima, sprečio dodatno “zakuvavanje” pred golom Alavanje.

Radnički je poveo u 14. minutu. Odličan centaršut sa desne strane preciznim udarcem glavom u gol je pretvorio Bojan Forgić, koji se našao sam u srcu šesnaesterca, između loše postavljenih štopera Slavie.

Desetak minuta kasnije isti igrač imao je priliku da duplira vođstvo. Izašao je sam pred Trbojevića koji fantastičnim refleksom izbacuje loptu u korner.

Na isteku pola časa igre bilo je 2:0. Petrić je odlično prihvatio loptu (na desnoj strani) prosleđenu iz “veze”, izbegao ofsajd zamku, izvukao golmana Trbojevića i nesebično uposlio Kostića kome je preostalo samo da se “pokloni”.

U 38. minutu “bubamara” je još jednom završila u golu ekipe iz Kovačice. Kostić je odlično prošao po levoj strani, paralelno sa gol-aut linijom, a onda sa nekih 6-7 metara šutirao u bliži ugao (i pogodio).

Na 4:0 povisio je sa penala Darko Simić, preciznim udarcem, a Dušan Kraljik (koji je na poluvremenu zamenio povređenog Trbojevića), nije stigao ni da odreaguje (ostao ukopan na gol-liniji).

Konačan rezultat postavio je, na ovom susretu, “rezervista” Vasiljević (na asistenciju Kostića), koji je iz dva puta uspeo da “provuče” loptu između Kraljika i stative (u bližem golmanovom uglu).

Tabelu i rezultate, možete pogledati ovde.

Izvorfkradnickikovin.com
Podeli