Radnički (S) – Bečej 1:4

Gradski stadion u Somboru. Gledalaca oko 80. Sudija: Đumić (Bačka Topola). Strelci: Resanović u 90. minutu za Radnički, a Ž. Kobiljski u 22. i 70. i Đuričin u 73. i 89. za Bečej 1918. Žuti kartoni: Lukić, Josić i Vemić (Radnički).

Radnički: Pavasović, Martinović, Rnjak, Lukić, Josić, Tevanović (Radeka), Nenadić, Miletić (Kovačević), Vemić, Resanović, Karas (Bubanja).
Bečej 1918: Živkov, Mihalecz (Rigo), V. Kobiljski, Kragović, Stanojev, Dražić, Vasin (Vorgučin), Korać (Vidosavljević), Stojičić, Đuričin, Ž. Kobiljski.
Iako rezultat to ne pokazuje malo je nedostajalo da Radnički iznenadi favorizovane goste. Bečejci su bolje počeli susret, stvorili nekoliko ozbiljnih prilika, međutim do poluvremena su stigli samo do gola prednosti. Strelac, posle gužve u kaznenom prostoru bio je najbolji pojedinac susreta Žarko Kobiljski u 22. minutu. U narednih nekoliko napada imali su Bečejci još dve ozbiljne prilike, ali su Ž. Kobiljski i Stojičić šutirali pored gola.
Radnički je posle šoka uspeo da se vrati, do odmora su pripretili Karas, Resanović i Vemić. Potpuno druga slika viđena je na startu drugog dela. Domaći tim je krenuo ofanzivno, a prvi udarac uputio je raspoloženi rezervista Kovačević. Par minuta kasnije posle kornera Resanovićev pokušaj glavom završio je pored gola. Posle greške Kragovića u prilici je bio mladi Vemić. Međutim i njegov udarac završio je pored gola.
Najbitniji momenat susreta dogodio se u 57. minutu. Kovačević je u solo prodoru prošao nekolicinu fudbalera, nakon čega ga Kragović napropisno zaustavlja u kaznenom prostoru, međutim prepotentni Đumić ne pokazuje na belu tačku.
Već u narednom napadu sledila je greška Tevanovića koju koristi Kobiljski za veliku prednost lidera. Igra domaćih se potpuno slomila što je iskoristio Đuričin i sa dva pogotka doneo svom timu ubedljivu pobedu. Resanović je u nadoknadi uspeo da postigne počasni pogodak za Radnički koji naredne nedelje gostuje u Vrbasu.
IzvorSOinfo
Podeli